Kindergezondheidsproblemen

De verbinding tussen kinderen, gezondheidsproblemen, en hun ruggengraat

Nieuwsbericht:

Grootste onderzoek in chiropractie onder kinderen toont brede gezondheidsproblemen voortkomend uit ruggengraatverdraaiingen.

Een onderzoek onder 650 kinderen, dat gepubliceerd werd in de Journal of Vertebral Subluxation Research (JVSR), toont aan dat ruggengraatkwetsuren die wervelsubluxaties worden genoemd, geassocieerd worden met een verscheidenheid aan gezondheidsklachten van kinderen. Het onderzoek bekeek de relatie tussen subluxaties en afwijkingen zoals scoliose (zijdelingse ruggengraatsverkromming) ruggengraatsdegeneratie (artrose), alsook een groot aantal veelvoorkomende aandoeningen bij kinderen waarvoor de wetenschap geen afdoende verklaring voor heeft weten te vinden. Bijvoorbeeld groeistuipen, in bed plassen, koliek, enzovoorts.

De Canadese chiropractors dr. Ogi Ressel en dr. Robert Rudy voerden de onderzoeksstudie uit. Ze verzamelden data van 650 kinderen over een periode van vijf jaar. Het onderzoek is het grootste onder kinderen die onder chiropractische behandeling zijn, die ooit is uitgevoerd. Alle kinderen werden nagekeken en behandeld door zes doktoren van het Patient First Chiropractic & Wellness Centre in Burlington, Ontario. Alle doktoren zijn in het bezit van een pediatriediploma van de International Chiropractic Pediatric Association.

Volgens dr. Ressel kunnen ruggengraatkwetsuren de normale functie van het zenuwstelsel onderbreken, dat verantwoordelijk is voor het regelen van alle lichaamsfuncties. Net als ruis op een telefoonlijn kunnen kwetsuren informatie die het zenuwstelsel verstuurt, vervormen. Dat maakt het moeilijk of onmogelijk voor het lichaam om normaal te functioneren.

Wervelsubluxaties kunnen zich vroeg in het leven voordoen, zelfs al tijdens de geboorte. Volgens dr. Ressel vormt het lichaam zich naar de subluxaties, waardoor de afwijkende functies de norm worden. Dat leidt tot ruggengraatafwijkingen, artrose en een algemene staat waarin kinderen zich niet goed voelen.

“Dit is het grootste onderzoek onder kinderen die onder chiropractische behandeling zijn, die ooit is uitgevoerd,” zei dr. Matthew McCoy, redacteur van de JVSR. “Dit onderzoek levert ondersteunend bewijs op voor wat andere onderzoekers van zowel binnen de chiropraxie als daarbuiten hebben verondersteld: dat zulke lichte afwijkingen in de ruggengraat en de maner waarop die beweegt verregaande consequenties hebben voor de gezondheid van onze kinderen.”

Ressel denkt dat wervelsubluxaties de kiem vormen van toekomstige ziekteprocessen, en dat zij zo snel mogelijk gecorrigeerd moeten worden. De onderzoekers benadrukten bij alle ouders dat ze een chiropractor hun kinderen moesten laten onderzoeken op de aanwezigheid van wervelsubluxaties voordat te veel schade was aangericht.

JVSR is een door collega’s beoordeeld wetenschapstijdschrift gewijd aan chiropraxie gebaseerd op subluxatie, gelieerd aan de World Chiropractic Alliance (WCA). Dit is een internationale organisatie die dokters representeert die chiropraxie beoefenen en de traditionele, medicijnloze en niet-schendende vorm van chiropraxie als een middel om wervelsubluxaties te corrigeren die zenuwonderbrekingen veroorzaken.

 

Dr. Philippo’s commentaar:

Dit artikel laat duidelijk zien hoe belangrijk chiropractische controle is voor kinderen. Ik zie veel ouders die me vertellen hoe belangrijk het is dat regelmatig de tanden, het gehoor, de ogen, de neus en de keel van hun kinderen gecontroleerd worden. Die ouders kijken me wezenloos aan als ik het heb over een controle van de ruggengraat. Dit is jammer, want zoals deze studie uitwijst zal een blokkade van welke zenuw dan ook verbonden aan de ruggengraat een algehele verzwakking veroorzaken van het lichaam van uw kind en een verminderde weerstand tegen ziektes.
De kindertijd is een heel “fysieke” tijd. Hoewel onderdeel van een normale jeugd, kunnen rennen, springen, vallen en ongelukken allemaal leiden tot een subluxatie met mogelijk serieuze consequenties.
Het is alleen maar verstandig om als ouders regelmatig de ruggengraat van je kinderen te laten controleren vanaf hun babytijd en in hun jaren van groei erna. Chiropractische behandelingen zijn veilig voor baby’s en kinderen. Wijzigingen in de manier waarop de ruggengraat wordt bijgesteld, doen we op zo’n manier dat die past bij het kind. Hoewel sommige kinderen een beetje nerveus zijn als ze voor het eerst bij de chiropractor komen, lachen ze meestal zodra ze merken hoe pijnloos en gemakkelijk de behandeling werkelijk verliep.

Net zoals je zonder het te weten een gaatje kunt hebben in je gebit, kun je een subluxatie in je ruggengraat hebben zonder pijn te hebben. Daarom beveel ik aan bij alle kinderen chiropractische controles uit te laten voeren. Zonder een gezonde ruggengraat is ware gezondheid niet mogelijk. Daarom zien steeds meer ouders een regelmatige chiropractische controle als net zo vanzelfsprekend voor hun kinderen als iedere andere kindercontrole. Laat je regelmatig het gehoor, het gezichtsvermogen en het gebit van je kind controleren, dan is het nu misschien tijd daar een chiropractische controle aan toe te voegen om de goede gezondheid van uw kind te garanderen.

Vergeet niet: Ondanks dat kinderen misschien geen rugpijn voelen, kunnen er wel problemen zijn. Vaak is een subluxatie al jaren aanwezig voordat mensen symptomen zoals pijn krijgen! Ondertussen kunnen er andere problemen ontstaan zoals oorontstekingen, buikklachten, gedragsproblemen, verslechterde weerstand, enz.